Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće grudi Harmonika

Pileće grudi Harmonika

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Pileće grudi Harmonika
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Prijatno sa aromatičnim i ukusnim pilećim grudima Akordeon"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komad
  • paradajz - 1 komad
  • mocarela - 150 g
  • suvi beli luk - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • univerzalni začin za pile - po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • kravlji maslac - meki, za premazivanje
  • krompir - 4 ili 5 komada srednje veličine
  • čili - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Na grudima napravite duboke razreze po širini na 1, 5 - 2 cm. Preporučuje se da ne sečete skroz meso i da razrezi ne idu skroz kroz file, u suprotnom slučaju nadev može iscureti za vreme pečenja.

IStrljajte meso solju, biberom, univerzalnim začinom za piletinu i belim lukom u prahu. Ravnomerno rasporedite i stavite filete u frižider da se mariniraju 20-30 minuta. Možete dodati začin po vašem izboru.

Operite krompir i posušite ga papirnim ubrusom. Bez da ga gulite naseckajte na 3 dela po dužini.

Izaberite odgovarajuću posudu za pečenje i dno namažite smesom od istopljenog maslaca i kašičice maslinovog ulja.

Poređajte krompir bez da ga preklapate. Pospite ga solju, crnim biberom i alevom paprikom po ukusu. Zalijte ga sa malo maslinovog ulja.

Paradajz naseckajte na tanke polukrugove. Mocarelu naseckajte na isti način ostavljajući otprilike 30 g za posipanje u kasnijoj etapi.

Pileće grudi stavite na krompir i u svaki prorez stavite po jednu krišku paradajza i jednu krišku mocarele.

Meso lagano namažite istopljenim maslacem. Po želji možete posuti ljuspicama ljute papričice.

Jelo od piletine pecite na 210 stepeni 40 minuta.

Nakon 40 minuta pospite izrendanom mocarelom i ponovo vratite u rernu na još 5 minuta.

Servirajte jelo dok je toplo. Po želji pre serviranja pospite sitno naseckanim mladim lukom.

Prijatno sa aromatičnim i ukusnim pilećim grudima Harmonika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: