Način pripreme
Na grudima napravite duboke razreze po širini na 1, 5 - 2 cm. Preporučuje se da ne sečete skroz meso i da razrezi ne idu skroz kroz file, u suprotnom slučaju nadev može iscureti za vreme pečenja.
IStrljajte meso solju, biberom, univerzalnim začinom za piletinu i belim lukom u prahu. Ravnomerno rasporedite i stavite filete u frižider da se mariniraju 20-30 minuta. Možete dodati začin po vašem izboru.
Operite krompir i posušite ga papirnim ubrusom. Bez da ga gulite naseckajte na 3 dela po dužini.
Izaberite odgovarajuću posudu za pečenje i dno namažite smesom od istopljenog maslaca i kašičice maslinovog ulja.
Poređajte krompir bez da ga preklapate. Pospite ga solju, crnim biberom i alevom paprikom po ukusu. Zalijte ga sa malo maslinovog ulja.
Paradajz naseckajte na tanke polukrugove. Mocarelu naseckajte na isti način ostavljajući otprilike 30 g za posipanje u kasnijoj etapi.
Pileće grudi stavite na krompir i u svaki prorez stavite po jednu krišku paradajza i jednu krišku mocarele.
Meso lagano namažite istopljenim maslacem. Po želji možete posuti ljuspicama ljute papričice.
Jelo od piletine pecite na 210 stepeni 40 minuta.
Nakon 40 minuta pospite izrendanom mocarelom i ponovo vratite u rernu na još 5 minuta.
Servirajte jelo dok je toplo. Po želji pre serviranja pospite sitno naseckanim mladim lukom.
Prijatno sa aromatičnim i ukusnim pilećim grudima Harmonika.