Način pripreme
Rasecite pileće grudi u harmoniku, ali tako da ne stignete do kraja.
Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte dobro maslinovim uljem sa obe strane.
Pomešajte beli luk u prahu, biber, alevu papriku i so u odvojenu posudicu. Kada ih pomešate, dobro namažite pilieće grudi začinima sa obe strane. Ostavite ih sa strane na kratko.
Za to vreme isecite paradajz na šajbne i posle na polovine, a šunku na male kriške.
Nakon što ih isečete u svaki razrez u pilećim grudima stavljajte po jednu polovinu paradajza u po jednu krišku šunke.
Kada ste gotovi, ponovo prelijte sa malo maslinovog ulja i uvijte posudu za pečenje u aluminijumsku foliju.
Stavite pileće grudi u rernu da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Posle izvadite iz rerne sklonite foliju i pecite najsočnije pileće grudi ponovo oko 20 minuta ili dok ne dobiju lepu preplanulost.