Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Brza torta u čaši sa maskarponeom i bananom

Brza torta u čaši sa maskarponeom i bananom

Brza torta u čaši sa maskarponeom i bananom
Fotografije: Aleksandrina Konstantinov
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"Brza torta u šolji sa maskarponeom i bananom - veoma kul ideja za zabavu"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 200 g
  • proceđeno kiselo mleko - 200 g
  • slatko - 100 g prema željama
  • slatka pavlaka - 100 ml (zaslađena)
  • piškote - 200 g
  • sveže mleko - oko 100 ml za potapanje
  • vanila - 1 pakovanje
  • banana - 3 komada, manje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte maskarpone sir sa odabranim slatkom (ja koristim od jagode, maline ili breskve).

Dodajte im ceđeno kiselo mleko i vanilu.

U posebnoj posudi umutite pavlaku do čvrstih vrhova.

Dodajte i pažljivo pomešajte sa maskarponeom i ceđenim kiselim mlekom.

Nakon što dobijete glatku smesu, isecite banane na kriške.

Sveže mleko stavljamo u pogodnu posudu za potapanje piškota.

Naše piškote lomimo na pogodne komade kako bi se uklopili u odabrane čaše ili posude. Po želji poređajte svoj desert u čašu, kao celu tortu u kalup ili tepsiju.

Komadi piškota se umaču sa jedne strane i ređaju.

Preko njih premazati debeli sloj krema i red isečenih banana.

Ponovo sledi red piškota, pa krem.

Završni sloj treba da bude krem.

Svoju viziju deserta možete upotpuniti posipom po vašem izboru - rendanom čokoladom, kokosovim pahuljicama, zdrobljenim orašastim plodovima itd.

Koristila sam sušene jabuke i maline za ovu brzu tortu u čaši sa maskarponeom i bananama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: