Način pripreme
U posudi pomešajte maskarpone sir sa odabranim slatkom (ja koristim od jagode, maline ili breskve).
Dodajte im ceđeno kiselo mleko i vanilu.
U posebnoj posudi umutite pavlaku do čvrstih vrhova.
Dodajte i pažljivo pomešajte sa maskarponeom i ceđenim kiselim mlekom.
Nakon što dobijete glatku smesu, isecite banane na kriške.
Sveže mleko stavljamo u pogodnu posudu za potapanje piškota.
Naše piškote lomimo na pogodne komade kako bi se uklopili u odabrane čaše ili posude. Po želji poređajte svoj desert u čašu, kao celu tortu u kalup ili tepsiju.
Komadi piškota se umaču sa jedne strane i ređaju.
Preko njih premazati debeli sloj krema i red isečenih banana.
Ponovo sledi red piškota, pa krem.
Završni sloj treba da bude krem.
Svoju viziju deserta možete upotpuniti posipom po vašem izboru - rendanom čokoladom, kokosovim pahuljicama, zdrobljenim orašastim plodovima itd.
Koristila sam sušene jabuke i maline za ovu brzu tortu u čaši sa maskarponeom i bananama.