Brza torta sa ananasom

20/02/2018
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Ko želi poslednje parče ove neverovatno ukusne torte? "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano480
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tečna pavlaka - 500 ml
  • maskarpone - 250 g, ili Philadelphia
  • šećer u prahu - 80 g
  • ananas - mala konzerva od 300 - 400 g
  • piškote
* merne jedinice

Način pripreme

U tavu sa padajućim dnom naređati piškote, prethodno potopljene u sok od ananasa iz konzerve.

U blenderu samleti ananas sa 1 kašikom od soka iz konzerve, dok smesa ne postane homogena. U velikoj posudi sjediniti pavlaku sa sirom i umutiti mikserom.

Kada se smesa malo zgusne, dodati šećer u prahu i nastaviti sa mućenjem, dok krem ne postane gust.

Pomoću špatule dodati pasiran ananas i pažljivo promešati.

Gotov krem sipati preko piškota i ostaviti da prenoći u frižideru.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar