Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Brza torta sa ananasom

Brza torta sa ananasom

Brza torta sa ananasom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
7
"Ko želi poslednje parče ove neverovatno ukusne torte?"

Potrebni sastojci

  • tečna pavlaka - 500 ml
  • maskarpone - 250 g, ili Philadelphia
  • šećer u prahu - 80 g
  • ananas - mala konzerva od 300 - 400 g
  • piškote
* merne jedinice

Način pripreme

U tavu sa padajućim dnom naređati piškote, prethodno potopljene u sok od ananasa iz konzerve.

U blenderu samleti ananas sa 1 kašikom od soka iz konzerve, dok smesa ne postane homogena. U velikoj posudi sjediniti pavlaku sa sirom i umutiti mikserom.

Kada se smesa malo zgusne, dodati šećer u prahu i nastaviti sa mućenjem, dok krem ne postane gust.

Pomoću špatule dodati pasiran ananas i pažljivo promešati.

Gotov krem sipati preko piškota i ostaviti da prenoći u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: