Način pripreme
Namočite suvo grožđe u konjak ili rum i ostavite ga na 10-15 minuta ili prosto ga možete veoma dobro oprati pod mlazom vode.
Jaja mutite sa šećerom i vanilinim šećerom dok se ne dobije pena. Dodajte istopljeni maslac, kokosovo brašno i brašno.
Umesite veoma gusto testo od kojeg napravite lopte srednje veličine.
Loptu raširite i stavite u sredinu nekoliko komada suvog grožđa i komadić čokolade. Pažljivo zatvorite i ponovo oblikujte u loptu.
Loptice od kokosa stavite u kalup za mafine.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15-17 minuta ili dok ne dobiju blagu braonkastu boju.
Mafine od kokosa izvadite iz rerne i ostavite ih da se ohlade, nakon čega ih izvadite iz kalupa.
Raskošni mafini od kokosa sa nadevom od čokolade i suvog grožđa se jedu u potpunosti ohlađeni, takođe mogu biti deo vašeg slatkog romantičnog tanjira za Dan zaaljubljenih.
Neka vam je slatko!