Način pripreme
U posudu se proseje brašno, dodaje se prstohvat soli, šećer i kakao. Promeša se žičanom mutilicom. Po sredini se razbiju jaja, promeša se i sipa se u porcijama sveže mleko dok se meša.
Maslac se istopi u tiganju, u kome će se spremati palačinke. Ohladi se kratko i sipa se u smesu sa brašnom i jajima uz mešanje žičanom mutilicom. Smesa se ostavlja na hladnom oko 30 minuta.
Tiganj se obriše kuhinjskim ubrusom i sipa se smesa srednjom kutlačom, brzo se rasporedi okretanjem tiganja.
Kakao palačinke se przo ispeku, verovatno je to zbog dodavanja kakaa, smesa je teška, zato se dosta pazi. Ispeku se sa obe strane.
Poređaju se jedna do druge i uvijaju se u foliju.
U isti tiganj se sipa pavlaka i šećer i ostavlja se da provri. Dodaje se kokos i brzo se promeša, ostavlja se 1-2 minuta, da upije tečnost, sklanja se sa ringle. Nadev je gotov.
Uzima se jedna palačinka, stavlja se kašika nadeva i uvija se kao paketić. Poređaju se u tanjir za serviranje.
Na pari se istopi čokolada, dodaje se i pavlaka, meša se neprestano.
Palačinke se pospu šećerom u prahu i posipa se čokoladom kroz viljušku.
Nadev od kokosa je po izboru, spremila sam ga, jer sam procenila da je interesantan, ali opušteno može da se izbegne i da se palačinke serviraju sa slatkom po izboru.