Način pripreme
Oljuštite i izgnječite banane viljuškom u odgovarajućoj posudi. Dodajte kikiriki puter, veganski protein u prahu i med.
Što se tiče vrste i ukusa proteina imate mogućnost da birate koji volite sa Vašom polovinom. Lično ja za pravljenje bombona sam koristila sa ukusom slane karamele. Izmešajte kako bi se dobila homogenizovana smesa.
U posudu dodajte jednu po jednu sitno izrdrobljenu pirinčanu galetu. Dobro izmešajte.
Od dobijene smese malom kašičicom zagrabite i oblikujte kuglice.
Uvaljajte veganske bombone sa kakaom, kokosom ili mlevenim orašastim plodovima po izboru.
Kuglice poređajte u kutiju za bombonjeru ili drugu odgovarajuću kutiju i stavite u frižider na nekoliko sati.
Preporučujem da servirate proteinske bombone sa bananom za Dan zaljubljenih ohlađene u kombinaciji sa voćem po izboru. Ja sam izabrala lepu sočnu jabuku (zato što držim do simbolike), naseckanu na kriškice. Može da se koristi i sitno voće - jagode, borovnice.
Volite se i neka vam je slatko!