Način pripreme
Sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.
Stavite u posudu jaja sa šećerom i mutite dok ne dobijete kremastu smesu.
Dodajte ulje i sveže isceđen sok od pomorandže.
Promešajte i stavite prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Mešajte dok ne dobijete homogenu i glatku smesu.
Namažite kalup za kuglof prečnika (23x8) mekanim maslacem.
Pecite kolač sa pomorandžom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
Izvadite iz rerne, okrenite na rešetku i ostavite da se ohladi.
Neka vam je slatko!
Napomena: Kuglof se priprema brzo i lako. Odgovarajući je za početnike.
Gramaže proizvoda su tačne, mereni kuhinjskom vagom. Može vam se činiti da ima mnogo ulja, ali ne brinite, baš ono daje izuzetnu mekoću i izbećićete unutrašnjost koja se mrvi.
Ako pratite tačno recept za ovaj super jednostavan kugliof sa sokom od pomorandže, nećete nigde pogrešiti.
Dobijate izuzetno mekan kuglof.