Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Čokoladni desert sa sitnim sirom i višnjama

Čokoladni desert sa sitnim sirom i višnjama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5801352k133
Čokoladni desert sa sitnim sirom i višnjama
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
01/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
8
"Ukus ovog ekonomičnog čokoladnog deserta sa sitnim sirom i višnjama je savršen"

Potrebni sastojci

  • keks - 450 g, mleveni
  • maslac - 100 g, rastopljen
  • sveže mleko - 100 ml
  • slatko od višanja - 120 g
  • sitan sir - 350 g, neslan
  • kondenzovano mleko - 100 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • čokolada - 200 g
  • tečna pavlaka - 50 ml. slatka
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte keks sa rastopljenim masalcem i mlekom. Mešajte dok ne dobijete vlažne mrvice.

U kalup za tortu prečnika 24 cm stavite dobijeno keks testo, na dno i rukom rasporedite tako da dobijete ravnomernu koru. Namažite slatkom od višanja i stavite u frižider da se stegne.

Napravite krem, umutite sitan sir sa kondenzovanim mlekom i kiselom pavlakom.

Sipajte mlečnu smesu preko višanja i poravnajte.

Rasopite čokoladu sa malo pavlake na pari ili u mikrotalasnoj.

Mešajte dok ne dobijete gustu čokoladnu, homogenu smesu.

Sipajte ravnomerno preko mlečnog sloja i ukrasite po želji.

Stavite u frižider na nekolik osati da se stegne i ohladi.

Možete napraviti desert u čašama za lakše serviranje.

Napomena: Ovaj desert liči na sirovi čizkejk, ali umesto krem sira ili maskarponea sam koristila sitan sir.

Čiz smesa je ispala veoma dobro, sitan sir ide idealno uz višnje i definitivno je budžetski sastojak koji se ne razlikuje od skupih.

Nisam koristila želatin za zgušnjavanje, pošto sam želela kremastu smesu, a ne želiranu.

Obavezno ostavite bar 6 sati u frižideru da se stegne, ukućani nisu dočekali i vizuelno ne izgleda tako dobro, ali vas uveravam da je ukus savršen.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: