Način pripreme
U posudi pomešajte keks sa rastopljenim masalcem i mlekom. Mešajte dok ne dobijete vlažne mrvice.
U kalup za tortu prečnika 24 cm stavite dobijeno keks testo, na dno i rukom rasporedite tako da dobijete ravnomernu koru. Namažite slatkom od višanja i stavite u frižider da se stegne.
Napravite krem, umutite sitan sir sa kondenzovanim mlekom i kiselom pavlakom.
Sipajte mlečnu smesu preko višanja i poravnajte.
Rasopite čokoladu sa malo pavlake na pari ili u mikrotalasnoj.
Mešajte dok ne dobijete gustu čokoladnu, homogenu smesu.
Sipajte ravnomerno preko mlečnog sloja i ukrasite po želji.
Stavite u frižider na nekolik osati da se stegne i ohladi.
Možete napraviti desert u čašama za lakše serviranje.
Napomena: Ovaj desert liči na sirovi čizkejk, ali umesto krem sira ili maskarponea sam koristila sitan sir.
Čiz smesa je ispala veoma dobro, sitan sir ide idealno uz višnje i definitivno je budžetski sastojak koji se ne razlikuje od skupih.
Nisam koristila želatin za zgušnjavanje, pošto sam želela kremastu smesu, a ne želiranu.
Obavezno ostavite bar 6 sati u frižideru da se stegne, ukućani nisu dočekali i vizuelno ne izgleda tako dobro, ali vas uveravam da je ukus savršen.
Neka vam je slatko!