Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kuglof sa višnjama i krem sirom

Kuglof sa višnjama i krem sirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Kuglof sa višnjama i krem sirom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Koristite slatko sa celim voćem i tečnije konzistencije, može biti i toping, ali ne preporučujem džeb za kuglof sa višnjama i krem sirom"

Potrebni sastojci

  • smesa za kuglof
  • jaja - 3 komada, velika
  • šećer - 280 g
  • ulje - 110 ml
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 15 g
  • kiselo mleko - 120 g
  • kakao - 40 g
  • smesa sa sirom
  • jaja - 1 komad
  • krem sir - 200 g
  • kondenzovani mleko - 3 supene kašike
  • slatko od višanja - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u jaja sa uljem.

Promešajte i dodajte mleko.

Treba da dobijete homogeno testo za kuglof.

Uzmite drugu posudu i prebacite u nju polovinu smese.

U tu polovinu dodajte kakao i mešajte dok se ne integriše.

U drugoj posudi umutite jaje sa krem sirom i kondenzovanim mlekom.

Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Pripremite kalup za kuglof, namažite ga sa malo ulja i brašno da se kuglof ne zalepi.

Počnite da ređate u slojevima u kalupu, na dno stavite smesu sa sirom.

Preko sira stavite slatko od višanja.

Preko višanja sipajte kakao smesu, poravnajte i preko sipajte osnovnu smesu.

Ugrejte rernu na 170 stepeni i pecite kolač oko 40 minuta, proverite čačkalicom za zube.

Okrenite na tanjir i ostavite da se ohladi.

Napomena: Ako je moguće koristite slatko sa celim voćem i tečnije konzistencije, može biti i toping, ali ne preporučujem džeb za kuglof sa višnjama i krem sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: