Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u jaja sa uljem.
Promešajte i dodajte mleko.
Treba da dobijete homogeno testo za kuglof.
Uzmite drugu posudu i prebacite u nju polovinu smese.
U tu polovinu dodajte kakao i mešajte dok se ne integriše.
U drugoj posudi umutite jaje sa krem sirom i kondenzovanim mlekom.
Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Pripremite kalup za kuglof, namažite ga sa malo ulja i brašno da se kuglof ne zalepi.
Počnite da ređate u slojevima u kalupu, na dno stavite smesu sa sirom.
Preko sira stavite slatko od višanja.
Preko višanja sipajte kakao smesu, poravnajte i preko sipajte osnovnu smesu.
Ugrejte rernu na 170 stepeni i pecite kolač oko 40 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Okrenite na tanjir i ostavite da se ohladi.
Napomena: Ako je moguće koristite slatko sa celim voćem i tečnije konzistencije, može biti i toping, ali ne preporučujem džeb za kuglof sa višnjama i krem sirom.