Način pripreme
Skuvajte pileće batake ili belo meso i očistite meso od kostiju. Ako vam se ne sviđa koža, uklonite je.
Iseckajte meso i ostavite sa strane.
Šargarepu i papriku iseći na vrlo male kockice.
Isecite mladi luk kao za salatu. Masline isecite na polovine, a krastavce na tanke trakice. Narendajte kačkavalj i propasirajte beli luk kroz presu ili ga izgnječite.
U tiganj sipajte maslinovo ulje ili ulje i maslac. Kada se zagreju, dodajte šargarepu. Pržite nekoliko minuta i dodajte luk. Promešajte i dodajte beli luk i piletinu. Postepeno dodajte grašak i kukuruz.
Posolite i začinite začinima. Zaliti bujonom i dinstati poklopljeno 10-15 minuta, pa dodati pavlaku. Pustite da se krčka, bez poklopca, još 10 minuta i sklonite sa vatre.
Dodajte masline, krastavce i kačkavalj. Sve dobro izmešati.
Uzmite list lisnatog testa i veći deo rasporedite na dno i stranice tepsije.
Sipajte fil i poravnajte slanu pitu. Od ostatka lista isecite trake i poređajte ih po vrhu kao rešetku. Po želji možete premazati žumancem.
Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30-40 minuta, ali budite oprezni sa rernom.
Poslužite pitu sa piletinom Fantazija dok je topla.
Prijatno!