Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Seoska pita sa piletinom

Seoska pita sa piletinom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
323931k119
Seoska pita sa piletinom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
19/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
120 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Aroma seoske pite sa piletinom se širi po kući 30 minuta. Vreme je da uživamo u njoj."

Potrebni sastojci

  • brokoli - 450 g, zamrznut
  • mlečni kukuruz - 100 g, zamrznut
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 3 komada
  • pileće meso - 2/3 pileta
  • pileći bujon - 150 ml
  • so
  • crni biber
  • krompir pire - 110 g, u prahu
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 1 supena kašika
  • gauda - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Piletina se kuva u ekspres loncu sat vremena. Pile se vadi iz bujona kako bi se ohladilo i očistilo od kostiju. Ostali bujon se hladi, sipa se u flašu i čuva se u frižideru za sledeće kuvanje.

piletina se iskida na mrvice i potrebna količina se stavlja u tepsiju.

Paprike se operu i očiste. Naseckaju se na trakice. Šargarepa se oguli i opere. Nasecka se na male kockice. brokoli se mnasecka na krupne komade. Dodaje se mlečni kukuruz. Luk se očisti i sitno nasecka.

Sve povrće se začinjava solju i crnim biberom imajući u vidu da su pile i bujon posoljeni. Dodaje se pileći bujon i izmeša se.

Peče se otprilike 40 minuta tako što se za to vreme priprema krompir pire. U šerpu se sipa 500 mililitara vode. Stavlja se na ringlu da uzavri. Skida se sa ringle. Dodaje se kašičica soli. Dodaje se maslac i sveže mleko.

Sipa se krompir pire u prahu i izmeša se. Ostavlja se na minutu da nabubri. Za to vreme njega se izrenda gauda. Ponovo se meša i dobija se homogena smesa.

Pita se puni se pireom. Na piti se prave ružice od krompir pirea i vraća se u rernu na još 20 minuta.

Aroma seoske pite sa piletinom se širi po kući 30 minuta. Vreme je da uživamo u njoj.

Ukoliko volite ovaj tip zapečenih jela, oberučke bismo vam peporučili da probate naše recepte za ovčarsku pitu ili aromatičnu pitu sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: