Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Pita sa piletinom Fantazija

Pita sa piletinom Fantazija

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Pita sa piletinom Fantazija
Fotografije: Yordanka Vasileva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
65 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Izdašna, ukusna, sočna...cela kuća miriše na aromatičnu slanu pitu"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 list
  • pileći bataci - 300 g ili belo meso
  • šargarepa - 200 g
  • mladi luk - 4 stabljike
  • beli luk - 3 čena
  • paprike - 2 komada, oko 300 g
  • smrznuti grašak - 100 g
  • smrznuti kukuruz - 50 g
  • masline - 50 g bez koštica
  • kiseli krastavci - 3 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • pileći bujon - 200 ml
  • pavlaka - 100 ml
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • so
  • biber
  • majčina dušica - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće batake ili belo meso i očistite meso od kostiju. Ako vam se ne sviđa koža, uklonite je.

Iseckajte meso i ostavite sa strane.

Šargarepu i papriku iseći na vrlo male kockice.

Isecite mladi luk kao za salatu. Masline isecite na polovine, a krastavce na tanke trakice. Narendajte kačkavalj i propasirajte beli luk kroz presu ili ga izgnječite.

U tiganj sipajte maslinovo ulje ili ulje i maslac. Kada se zagreju, dodajte šargarepu. Pržite nekoliko minuta i dodajte luk. Promešajte i dodajte beli luk i piletinu. Postepeno dodajte grašak i kukuruz.

Posolite i začinite začinima. Zaliti bujonom i dinstati poklopljeno 10-15 minuta, pa dodati pavlaku. Pustite da se krčka, bez poklopca, još 10 minuta i sklonite sa vatre.

Dodajte masline, krastavce i kačkavalj. Sve dobro izmešati.

Uzmite list lisnatog testa i veći deo rasporedite na dno i stranice tepsije.

Sipajte fil i poravnajte slanu pitu. Od ostatka lista isecite trake i poređajte ih po vrhu kao rešetku. Po želji možete premazati žumancem.

Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30-40 minuta, ali budite oprezni sa rernom.

Poslužite pitu sa piletinom Fantazija dok je topla.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: