Način pripreme
Dobili smo unikatne gurabije sa bundevom i jabukama u veganskoj varijanti.
Evo šta je potrebno za ove ukusne gurabije:
Dve supene kašike brašna od tapioke sam razmutila sa jednom čašom tople vode.
Dodala sam jednu malu sitno izrendanu jabuku, tri kašike šećera.
Nastavila sam sa mućenjem metalnom žicom za mućenje, dolazi red na tri kašike ulja, pire od bundeve, prašak za pecivo i brašno.
Ja sam stavila dve kašike prosa i belo, ukupna količina je otprilike skoro dve čaše, da se dobije gusta kaša. Radimo kašikom i grabimo smesu, stavljamo u tepsiju na papir za pečenje.
Mokrim rukama ih oblikujemo u krugove, mikrim prstom pravimo rupu u sredini lopte i tu stavljamo mali deo slatkog po želji i vašem izboru. Ja sam stavila slatko do trešanja.
Zatim sam naseckala komadiće jabuke i ukrasila kolačiće. Možete da budete kreativni.
Pekla sam na 180 stepeni sa ventilatorom dok ne bude gotovo. Da ima boju.
Posula sam šečerom u prahu. Neverovatno su ukusni!
Ko je na režimu ishrane ili posti, savršena je opcija za posne kolačiće.