Pita sa jabukama i bundevom

LenkaLenka
Kuvar
765
862
2k
36
4
Pita sa jabukama i bundevom
Fotografije: Lenka
1 / 2
08/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
"Jedeš i ne brojiš - to je rečenica koja nedostaje ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • jabuke - 600 g, kisele, rendane
  • bundeva - 300 g, rendana
  • šećer - 200 g
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • mleveni keks - 100 g
  • vimet - 1/2 k.k.
  • ulje - 50 ml
  • kisela voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ovu predivnu pitu počinjemo sa čišćenjem i rendanjem bundeve i jabuka. Dodati šećer, vanilin šećer i cimet, pa izmešati. Napraviti peliv od mešavine vode i ulja.

Za svaki štap pite odvojiti tri kore. Premazati prvu i drugu koru prelivom, pa na treću koru posuti plazmu, staviti fil od budeve i jabuka i opet posuti malo plazme.

Srolati kore u rolat i redati na pleh sa pekarskim papirom. Sve štapove pite premazati prelivom od vode i ulja, pa ih stavite da se peku oko pola sata na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: