Način pripreme
Bundeva se oljušti i iseče na mnogo tanke parčiće. Jabuke se oljušte, sklanja se sredina i seku se na tanke šajbne. Prelivaju se sokom od limina da ne potamne.
U posudi se karamelizuje 100 g šećera od ukupne količine. Sipa se u kalup i rasporedi se svuda po dnu. Keks se samelje i promeša se sa ostatkom šećera i začinima.
Maslac se istopi, Poređa se prvi sloj (ja sam počela sa jabukama) keks smese, istopljeni maslac, bundeva, keks smesa, maslac i tako dalje, dok se ne potroše sastojci.
Završava se keks smesom i maslacem. Pritiska se veoma dobro. Pokriva se aluminijumskom folijom i peče se na 180 stepeni oko sat, sat i dvadeset minuta.
Vadi se i ostavlja se da se ohladi oko 30 minuta. Okreće se na odgovarajući poslužavnik. Ovo je jedan veoma ukusan i omiljen desert.