Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Đuveč»Bataci sa svežim kupusom u đuvečari

Bataci sa svežim kupusom u đuvečari

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
319901k98
Bataci sa svežim kupusom u đuvečari
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
10/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
8
"Bataci sa svežim kupusom u đuvečari su ispali neverovatno ukusni."

Potrebni sastojci

  • kupus - 1/2 glavice malog kupusa
  • pirinač - 250 g
  • šargarepa - 4 komada
  • biber
  • so
  • pileći bataci - 4 komada, celi
  • pileći bujon - 500 ml
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus je sitno naseckan. Šargarepa se oljušti i opere. Očistite ih od drški. Seku se na kocke.

Dodaju se u đuvečaru. Pirinač se takođe sipa. Začini se solju i biberom, a treba predvideti da li je bujon slan. Sipajte bujon u posudu.

Doda se malo ulja. Svi proizvodi su promešani. Dodajte malo vode.

Po nahođenju, može dodati i u procesu kuvanja.

Pileći bataci se operu i iseku na dva dela, pokušavajući da ih razdvojitea na hrskavici.

Poređajte ih na povrće u đuvečari i posolite.

Zatvara se poklopcem i peče na 180 stepeni sat i po. Zatim se skine poklopac i peče se još pola sata da se zapeče odozgo.

Bataci sa svežim kupusom u đuvečari su ispali neverovatno ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: