Način pripreme
Za ovaj recept biće vam potrebna glinena posuda ili đuvečara, a ako je namate možete da spremite u dubokoj posudi, koju ćete pri pečenju prekriti folijom.
Isecite meso na parčiće i zapržite kratko u polovini maslinovog ulja, dok ne promeni svoju boju.
U posudi pomešajte paradajz, začine, šećer i paradajz pire, promešajte.
Isecite kupus i polovinu stavite na dno posudie, u kojoj ćete peći, po sredini stavite meso zajedno sa masnoćom koja se od njega odvojila, sipajte polovinu smese sa začinima i odozgo stavite preostali kupus.
Prelijte maslinovim uljem, stavite drugi deo začina i dobro sve razmesite rukama, tako da se sastojci začine, blago gnječeći i kupus. Sipajte šolju bujona i poklopite.
Dinstajte na 180 stepeni 90 minuta, nakon toga sklonite poklopac i zapecite još 30 minuta.