Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Krofnice sa kvarkom

Krofnice sa kvarkom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krofnice sa kvarkom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
4
"Uklonite gotove krofnice sa kvarkom na kuhinjski papir. Pospite šećerom u prahu ili poslužite sa džemom, medom i sirom. Divne su!"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 220 g
  • jaja - 2 komada, velika
  • kvark - 200 g
  • sveže mleko - 60 ml
  • ulje - 1 kašika za testo i za podmazivanje ruku
  • prašak za pecivo - 8 g
  • so - 3 prstohvata
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa solju i šećerom, pa dodajte sveže mleko i 200 g kvarka. Mutite dok ne dobijete glatki krem.

U njega prosejte brašno sa praškom za pecivo i umesite glatko, meko i vazdušasto testo.

Po potrebi dodajte još brašna, ali pazite da testo ne bude tvrdo. Bolje je ako je vazdušasto i malo lepljivo, da krofnice postanu mekane i vazdušaste.

Da biste ih oblikovali, namažite ruke uljem kako se testo ne bi lepilo za njih.

Uzmite meko testo, napravite loptu i spljoštite je.

Pecite krofnice na ulju zagrejanom na umerenoj vatri.

Prvo sam pržio na 8. od 9 mogućih stepena jačine, ali mi se činilo da je u sredini malo ostalo gnjecavo, pa sam smanjio na 7. stepen, a na kraju na 6..

Vadite gotove krofnice sa kvarkom na kuhinjski papir. Pospite šećerom u prahu ili poslužite sa džemom, medom i sirom.

Divne su!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: