Način pripreme
Umutite jaja sa solju i šećerom, pa dodajte sveže mleko i 200 g kvarka. Mutite dok ne dobijete glatki krem.
U njega prosejte brašno sa praškom za pecivo i umesite glatko, meko i vazdušasto testo.
Po potrebi dodajte još brašna, ali pazite da testo ne bude tvrdo. Bolje je ako je vazdušasto i malo lepljivo, da krofnice postanu mekane i vazdušaste.
Da biste ih oblikovali, namažite ruke uljem kako se testo ne bi lepilo za njih.
Uzmite meko testo, napravite loptu i spljoštite je.
Pecite krofnice na ulju zagrejanom na umerenoj vatri.
Prvo sam pržio na 8. od 9 mogućih stepena jačine, ali mi se činilo da je u sredini malo ostalo gnjecavo, pa sam smanjio na 7. stepen, a na kraju na 6..
Vadite gotove krofnice sa kvarkom na kuhinjski papir. Pospite šećerom u prahu ili poslužite sa džemom, medom i sirom.
Divne su!