Način pripreme
Meso isečemo na kockice 2x2 cm i marinujemo 1 sat u maslinovom ulju, soli, biberu, 1 supenoj kašici soja sosa, kukuruzni skrob.
Krompir sečemo na kockice u uvaljamo dobro u kukuruzni skrob.
U velikoj količinu masnoće pržimo krompir, nakon toga meso. Masnoću procedimo i oko 100 ml vraćamo u vok.
Isečečnu šargarepu, luk, celer i đumbir dinstamo 5 minuta. Dodajemo pire, beli luk i ljutu papriku, dinstamo 2 minuta.
Svinjski kontrafile vraćamo u vok i prelivamo sa 800 ml vrele vode, dinstamo ispod poklopca 20 minuta.
Krompir stavljamo u vok, dodajemo soja sos, sos od ostriga i tamni soja sos.
Dodajemo glutamat ili suvi bujon, ako je potrebno.
Ispod poklopca dinstamo oko 10 minuta na tihoj vatri, mešamo pažljivo s vremena na vreme dok se sos ne zgusne. Po želji u svinjetinu sa krompirom možemo dodati 2 zelene paprike, isečene krupnije (zajedno sa dodatkom krompira).
Dinstana svinjetina sa krompirom po tradicionalnom kineskom receptu je jelo kojem ni jedan muškarac ne može da odoli.