Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjetina sa povrćem na kineski način

Svinjetina sa povrćem na kineski način

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Svinjetina sa povrćem na kineski način
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Rekli ste na kineski način? Dve porcije za nas, molim!!!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, file
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • pirinčano sirće - 1 supena kašika
  • med - 2 supene kašike
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • soja sos - 50 ml
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 100 g, šampinjoni
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 zelena
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • krompir - 2 komada
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite povrće tako što ga očistite i isečete - krompir na žilijen, tikvice i šargarepu - na trakice, pečurke i papriku - po dijagonali, luk - na polumesec, beli luk - sitno.

Svinjetinu isecite na komade, nakon toga ih isecite na trakice, relativno iste veličine.

Ugrejte duboki tiganj na vatri, ako imate vok, koristite njega. Sipajte maslinovo ulje i uključite ringlu na najjaču temperaturu, sačekajte da se dobro ugreje i stavite meso. Pržite ga i mešajte, dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite meso, ostavite mast, u tiganj stavite krompir i šargarepu, pržite ih nekoliko minuta, dodajte beli luk i crni luk.

Mešajte i pržite nekoliko minuta, stavite papriku, pečurke, tikvice. Ponovo promešajte i pržite 5 minuta, stavite meso i malo smanjite ringlu. Pržite dok povrće ne bude gotovo, ali treba da ostane malo hrskavo.

U posudi pomešajte sirće, soja sos, skrob, biber i med. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i sipajte u povrće.

Promešajte tako da se svi sastojci u tiganju začine, ostavite nekoliko minuta, mešajte i kad počne da postaje gusto, skinite sa vatre.

Svinjetina sa povrćem na kineski način je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: