Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Prženi Pirinač»Svinjetina sa pirinčem i tikvicama na kineski način

Svinjetina sa pirinčem i tikvicama na kineski način

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Svinjetina sa pirinčem i tikvicama na kineski način
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
25/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Dobro je da se kineska jela pripremaju brzo, zato što se nikome ne čeka"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g (slanina)
  • kineski miks - 1 pakovanje, zamrznut
  • tikvice - 2 komada, male
  • luk - 1&2 glavice ili 2 struka svež
  • pirinač - 1 šolja
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • biber - prstohvat
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • ulje
  • so
  • za sos
  • soja sos - 4 supene kašike
  • med - 1 supena kašika
  • kečap - 2 supene kašike
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Isečemo slaninu na male ivice, propržimo luk u vok tiganju, ako ga nemate možete koristit duboki tiganj sa dnom koje se ne lepi.

Dodajemo ivice mesa i promešamo, pržimo dok ne porueni, nakon toga dodajemo miks povrća.

Isečemo tikvice na sitne kocke i dodajemo u meso, promešamo i na kraju dodajemo prethodno skuvan i oceđen pirinač u koji smo dodali kurkumu i vegetu.

Zajedno kratko pržimo meso sa miksom i tikvicama da se ukusi pomešaju.

Posipamo peršunom i serviramo sa sosom od ugrejanog soja sosa u kome su rastopljeni med, kečap i sirće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: