Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Dinstana Svinjetina»Dinstana svinjetina sa krompirom na kineski način

Dinstana svinjetina sa krompirom na kineski način

MilenMilen
Početnik
10291
Dinstana svinjetina sa krompirom na kineski način
Fotografije: Milen
1 / 5
17/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Dinstana svinjetina sa krompirom po tradicionalnom kineskom receptu je jelo kojem ni jedan muškarac ne može da odoli"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1.2 kg
  • svinjski kontrafile - 800 g ili grudi
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • sveži đumbir - 20 g
  • beli luk - 4 čena
  • ljuta paprika - 1 kašičica
  • svetao soja sos - 3 supene kašike
  • tamni soja sos - 2 supene kašike
  • sos od ostriga - 2 supene kašike
  • kukuruzni skrob - 60 g
  • so
  • biber
  • glutamat - 1kašičica /msg/ ili 1/2 suvog bujona
  • ulje - 500 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • zelene paprike - 2 komada, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na kockice 2x2 cm i marinujemo 1 sat u maslinovom ulju, soli, biberu, 1 supenoj kašici soja sosa, kukuruzni skrob.

Krompir sečemo na kockice u uvaljamo dobro u kukuruzni skrob.

U velikoj količinu masnoće pržimo krompir, nakon toga meso. Masnoću procedimo i oko 100 ml vraćamo u vok.

Isečečnu šargarepu, luk, celer i đumbir dinstamo 5 minuta. Dodajemo pire, beli luk i ljutu papriku, dinstamo 2 minuta.

Svinjski kontrafile vraćamo u vok i prelivamo sa 800 ml vrele vode, dinstamo ispod poklopca 20 minuta.

Krompir stavljamo u vok, dodajemo soja sos, sos od ostriga i tamni soja sos.

Dodajemo glutamat ili suvi bujon, ako je potrebno.

Ispod poklopca dinstamo oko 10 minuta na tihoj vatri, mešamo pažljivo s vremena na vreme dok se sos ne zgusne. Po želji u svinjetinu sa krompirom možemo dodati 2 zelene paprike, isečene krupnije (zajedno sa dodatkom krompira).

Dinstana svinjetina sa krompirom po tradicionalnom kineskom receptu je jelo kojem ni jedan muškarac ne može da odoli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: