Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Bečki hleb sa orašastim plodovima

Bečki hleb sa orašastim plodovima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Bečki hleb sa orašastim plodovima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ukus bečkog hleba sa orašastim plodovima je veoma izbalansiran i idealan za jelo kako uz slana jela, tako i za kriške sa džemom, čokoladom i drugim dodacima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 290 g
  • sveže mleko - 135 ml + za premazivanje
  • maslac - 15 g
  • jaje - 1 komad
  • kvasac - 17 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 20 g
  • orašasti plodovi - 60 g mešavine (semenke bundeve, semenke suncokreta, orasi, bademi)
* merne jedinice

Način pripreme

strongZagrejte mleko i maslac na laganoj vatri, pa ostavite da se ohladi na 37 stepeni. Izmrvite kvasac, dodajte šećer i dobro promešajte.

Ne čekajući da kvasac zapeni, umutite jaje, sipajte brašno sa solju i umesite glatko testo. Najlakše će vam biti da umesite testo u kuhinjskom robotu ili planetarnom mikseru sa nastavkom za testo.

Kada je gotovo i ne lepi se za ruke i radnu površinu, orašaste plodove staviti cele ili grubo iseckane. Mešajte još oko 1 minut.

Formirajte okrugli hlepčić i stavite ga u pravougaoni kalup za kolač, prethodno nauljen ili obložen papirom za pečenje.

Ostavite na toplom mestu da se udvostruči, pokrivajući čistom krpom.

Slatki hleb premažite svežim mlekom i pecite na 180 stepeni 30-35 minuta.

Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki.

Pošto ovaj hleb treba malo zasladiti, recept koji sledim kaže da se premaže sa malo vode u kojoj je rastvoren šećer. Ovo se radi odmah nakon vađenja iz rerne.

Ipak, preskačem ovaj korak, svejedno je stvar ukusa, sa 20 grama šećera u testu, po meni je dovoljno, ukus je veoma izbalansiran i savršen za jelo kako uz slana jela, tako i za kriške sa džemom, čokoladom. i drugim dodacima.

Prekrasan bečki hleb sa orašastim plodovima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: