Način pripreme
Šargarepa i banane se ogule, naseckaju se na krupne komade i stavljaju u posudu blendera (secko, nutribulet), ali možete da iskoristite i rende, u slučaju da ne posedujete sličaj uređaj.
Dodajte jaje, kiselo mleko, prašak za pecivo, vanilu i tečno kokosovo ulje.
Blendajte dok se ne dobije homogena smesa.
Dodajte protein u prahu sa ukusom po vašoj želji. Ja sam koristila sa ukusom slanog karamela, zato što sam ga u tom momentu imala, ali vi možete bilo koji. Kratko blendajte da se protrein apsorbuje.
U odgovarajuću posudu stavite ovsene pahuljice i mekinje, dodajte blendiranu smesu, dobro izmešajte i ostavite na 10 minuta.
U veliki silikonski kalup za air fryer sipajte gusut smesu za tortu od šargarepe, izravnajte odozgo i pecite na 150 stepeni 35 minuta.
Kolač može da se ispeče i u rerni.
Kada se ohladi, nasecite ga na komade.
Neka vam je slatko sa mojim kolačem bez šećera i brašna u air fryer-u!