Način pripreme
Prvo pripremiti testo, tako što se pomešaju svi navedeni sastojci. Mesiti dok se ne dobije kompaktna masa. Zatim testo ostaviti oko 30 minuta u frižideru kako bi se dobro steglo.
Od testa napraviti tri loptice. Prvu lopticu staviti na prevrnut pleh preko papira za pečenje i razvući oklagijom.
Peći koru u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Na isti način ispeći još dve kore.
Za fil razmutiti puding, brašno i šećer u manjoj količini mleka i zakuvati u preostalom ključalom mleku.
Mešati dok se fil ne zgusne, pa u njega dodati margarin i čokoladu. Nastaviti sa mešanjem dok se i ovi sastojci ne rastope.
Kore se mogu premazati još uvek toplim filom. Polovinu fila staviti na prvu koru i ravnomerno ga rasporediti.
Preklopiti drugom korom, pa na nju naneti ostatak fila. Završiti stavljanjem treće kore i ostaviti kolač da se ohladi i da kore odmeknu.
Napraviti glazuru od čokolade i ulja. Ove sastojke staviti u šerpicu i rastopiti na laganoj vatri, pa glazurom premazati pitu.
Najbolje je da odstoji preko noći, tako će se glazura stegnuti, a kore biti dovoljno mekane.
Nakon toga fantastična pita od čokolade je spremna za serviranje.