Način pripreme
Operite i osušite šnicle, prelijte ih univerzalnim sosom, pospite biberom i sa malo soli. Utrljajte začine dobro u meso i uvaljajte svaku šniclu u brašno.
Sipajte malo ulja u tiganj, zagrejte i zapržite šnicle na umerenoj vatri - dok ne postanu zlatasto braon sa obe strane.
U posudu za pečenje isecite krompir na krupno, dodajte očišćene šargarepe na duge ivice, luk na krupne polumesece i oljuštene čenove belog luka.
Pospite povrće solju po ukusu, alevom paprikom, sitno isečenim peršunom i suvim origanom po uklusu, promešajte dobro. Ne nalivajte vodu!
Preko povrća poređajte šnicle odozgo, pokrijte posudu za pečenje poklopcem i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Pecite oko 1 sat ili dok meso ne bude gotovo.
Ukusne i sočne šnicle sa krompirom u rerni su gotove.