Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa pečurkama i krompirom u rerni

Pileće šnicle sa pečurkama i krompirom u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Pileće šnicle sa pečurkama i krompirom u rerni
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
31/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Savršene pileće šnicle sa savršenim garnirungom - porcija iz sna"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 6 komada, od buta
  • so
  • začin za piletinu - 2 kašike
  • crveni krompir - 800 g
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • pečurke - 300 g
  • maslac - 70 g
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se opere dobro i ako je tanke korice ne ljušti se, direktno se iseče na šajbne.

Stavlja se u namazanu i duboku posudu za pečenje.

Pečurke se očiste, iseku na kriške i dodaju u krompir.

Povrće se posipa solju po ukusu i mlevenim biberom.

Maslac se seče na male parčiće, od kojih se polovina raspoređuje preko krompira i pečuraka.

Promešaju se dobro, nakon čega se u posudu za pečenje sipa malo belog vina.

Pileće šnicle (bez kože) se začinjavaju začinom za piletinu i mažu se preostalim parčićima maslaca.

Ja poklapam posudu poklopcem (nije obavezno) i stavljam u rernu.

Piletina sa krompirom se peče na 200 stepeni oko sat i 15 minuta.

Na polovini pečenja meso se okreće, a malo pre nego što je gotovo sklanja se poklopac pilećih šnicli sa pečurkama i krompirom u rerni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: