Način pripreme
U veću posudu stavite na kockice isečenog kravljeg maslaca i krem sira i ostavite na sobnoj temperaturi da omekšaju.
Jaja takođe treba da budu na sobnoj temperaturi.
Operite suvo grožđe i potopite ga u toplu vodu.
Dodajte šećer i vanilin šećer u maslac u posudi i umutite dok ne postane glatka smesa.
Dodajte jaja jedno po jedno, mikserom muteći posle svakog.
Dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo i mutiti mikserom.
Dodajte oceđeno i osušeno suvo grožđe i kandirane kore.
Promešajte kašikom i gustu smesu za uskršnji kolač i sipajte u kalup za kolač.
Ubacite ratluk isečen na komade i pecite uskršnji kolač u zagrejanoj rerni na 175 stepeni na srednjem nivou oko 40 minuta (proverite drvenim štapićem da li je gotovo).
Podelite šta mislite o ovom neverovatno aromatičnom uskršnjem kolaču.