Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Milibrot»Uskršnji kolač od testa koje se muti

Uskršnji kolač od testa koje se muti

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Uskršnji kolač od testa koje se muti
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Podelite šta mislite o ovom neverovatno mirisnom uskršnjem kolaču"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 80 g
  • krem sir - 125 g
  • šećer - 100 g
  • vanilin šećer - 7 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 160 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • suvo grožđe - 40 g
  • kandirane kore - 40 g
  • ratluk - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U veću posudu stavite na kockice isečenog kravljeg maslaca i krem sira i ostavite na sobnoj temperaturi da omekšaju.

Jaja takođe treba da budu na sobnoj temperaturi.

Operite suvo grožđe i potopite ga u toplu vodu.

Dodajte šećer i vanilin šećer u maslac u posudi i umutite dok ne postane glatka smesa.

Dodajte jaja jedno po jedno, mikserom muteći posle svakog.

Dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo i mutiti mikserom.

Dodajte oceđeno i osušeno suvo grožđe i kandirane kore.

Promešajte kašikom i gustu smesu za uskršnji kolač i sipajte u kalup za kolač.

Ubacite ratluk isečen na komade i pecite uskršnji kolač u zagrejanoj rerni na 175 stepeni na srednjem nivou oko 40 minuta (proverite drvenim štapićem da li je gotovo).

Podelite šta mislite o ovom neverovatno aromatičnom uskršnjem kolaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: