Način pripreme
Sačekajte da se sipe odmrznu. Operite ih pod hladnom vodom i stavite u đevđir da se ocede.
U tiganju zagrejte šoljicu maslinovog ulja, stavite iseckani beli luk sa prstohvatom peršuna i mirođije.
Kratko prepržite i dodajte sipu. Ostavite jelo da se kuva oko 5 min. i nakon toga prelijte šoljicom belog vina. Sačekajte da alkohol ispari, dodajte jednu supenu kašiku mariniranog kapra. NE stavljajte so.
Začinite prstohvatom bibera. Poklopite posudu i kuvajte dok sipa ne bude gotova. Ja sam koristila male sipe, ali po receptu može da se napravi i sa velikim, tako što se iseče na žilijene. Malo pre nego što jelo skinete s vatre dodajte masline.
Sipu sa maslinama i mirođijom poslužite u tanjiru, na čije ste dno stavili prepečenu krišku hleba. Savršeno predjelo za čašu belog vina!
Neka vam je slatko!