Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Sipa sa mirođijom i maslinama

Sipa sa mirođijom i maslinama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Sipa sa mirođijom i maslinama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Savršeno predjelo za čašu belog vina"

Potrebni sastojci

  • sipa - 1 kg, zamrznuta, mala
  • masline - 150 g
  • kapar - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • belo vino - 1 šoljica
  • mirođija - prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 šoljica
  • biber - prstohvat
  • kriške - prepečene
* merne jedinice

Način pripreme

Sačekajte da se sipe odmrznu. Operite ih pod hladnom vodom i stavite u đevđir da se ocede.

U tiganju zagrejte šoljicu maslinovog ulja, stavite iseckani beli luk sa prstohvatom peršuna i mirođije.

Kratko prepržite i dodajte sipu. Ostavite jelo da se kuva oko 5 min. i nakon toga prelijte šoljicom belog vina. Sačekajte da alkohol ispari, dodajte jednu supenu kašiku mariniranog kapra. NE stavljajte so.

Začinite prstohvatom bibera. Poklopite posudu i kuvajte dok sipa ne bude gotova. Ja sam koristila male sipe, ali po receptu može da se napravi i sa velikim, tako što se iseče na žilijene. Malo pre nego što jelo skinete s vatre dodajte masline.

Sipu sa maslinama i mirođijom poslužite u tanjiru, na čije ste dno stavili prepečenu krišku hleba. Savršeno predjelo za čašu belog vina!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: