Način pripreme
Sočivo potopite u vodu minimum 4 sata, a najbolje jednu noć, pokrijte poklopcem ili tanjirom u frižideru.
Ja sam ostavila da stoji jednu noć. Nakon što se natopi, dobro operite tekućom vodom, hladnom vodom i ostavite da se ocedi.
Nakon toga stavite u blender ili u posudu ako ćete koristiti štapni mikser.
U nju dodajte preostale sastojke bez semenki i parmezana i sve pasirajte/meljite dobro.
Uključite rernu na maksimalnu temperaturu. Pravougaoni pleh namažite uljem i stavite papir za pečenje, takođe ga namažite uljem.
Samlevenu smesu sipajte u pleh, nakon toga pospite semenkama i parmezanom.Moje semnke su miks belog susama, lanenog semena i semena maka.
Stavite da se peče hleb od sočiva, nakon što rerna dostigne maksimalnu temperaturu smanjite na 160 stepeni.
Pecite bezglutenski hleb, proverite čačkalicom za zube. Ako vidite da odozgo počinje da gori, kod mene je zbog parmezana, stavite alu foliju.
Neka vam je slatko sa ovim predivnim, korisnim i veoma ukusnim zdravim hlebom sa crvenim sočivom i krem sirom!