Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Vegan hleb od crvenog sočiva

Vegan hleb od crvenog sočiva

Mari VasilevaMari Vasileva
Početnik
4111
Vegan hleb od crvenog sočiva
Fotografije: Mari Vasileva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Vegan hleb od crvenog sočiva je najukusniji zdravi hleb - za bruskete, sendviče i omiljene umake od povrća"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 250 g (prethodno potopljeno)
  • husk - 40 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 kašičica
  • voda - 100 ml
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • jabukovo sirće - 2 supene kašike
  • origano - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i potopimo crveno sočivo najbolje na jednu noć. Nakon toga procedimo i u njega dodajemo preostale sastojke.

Sameljemo dok ne dobijemo homogenu smesu i oblikujte nekoliko manjih loptica, stavite ih jednu do druge u pelh, obložen papirom za pečenje.

Po želji, hleb od sočiva možete posuti orašastim plodovima, semenki ili začina.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta sa ventilatorom. Ako nemate sa ventilatorom vreme može biti duže u zavisnosti od vaše rerne.

Proverite čačkalicom za zube važno je da bodete između loptica da ne bi pao vegan hleb.

Često otvaranje rerne može imati isti negativan efekat.

Prijatno kuvanje i prijatno sa našim vegan hlebom od crvenog sočiva.

Probajte i naše druge recepte sa crvenim sočivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: