Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Čatni od jagode (indijski sos)

Čatni od jagode (indijski sos)

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3881422k140
Čatni od jagode (indijski sos)
Fotografije: Juliya
1 / 4
04/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Servirajte čatni od jagode sa sirevima, mesom ili prepečnim hlebom."

Potrebni sastojci

  • jagode - 200 g
  • suvo grožđe - 25 g
  • med - 25 g
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • senf - 1 kašičica
  • karanfilić - 1/2 kašičice, mleven
  • đumbir - 1/2 kašičice, mleven
  • beli biber - 1/2 kašičice, mleven
  • so - 1/2 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte suvo grožđe, sok od limuna, jabukovo sirće, med, so, papriku, karanfilić, đumbir i senf.

Stavite na tihu vatru i ostavite da provri.

Operite jagode i isecite na komade.

Dodajte u šerpu i kuvajte 5-7 minuta čatni sos.

Skinite sa vatre, ostavite da se ohladi 15-20 minuta i pasirajte dok ne dobijete homgenu smesu.

Servirajte čatni od jagode (indijski sos) sa sirevima, mesom ili prepečnim hlebom.

Iznenadićete se kakav fantastičan sos za meso se dobija od voća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti