Brauni od jagode

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k947
Brauni od jagode
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
24/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
14
"Uživajte u čokoladnim trenucima sa ovim neverovatnim desertom!"

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 200 g
  • maslac - 175 g
  • brašno - 70 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 140 g
  • jaja - 2 komada
  • jagode - 150 g + za dekoraciju
  • orasi - 60 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • sladoled - po želji (za garnir i kontrast)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Otopite na pari maslac i čokoladu zajedno, pa ih ostavite da se malo ohlade. Za to vreme sitno iseckajte orahe uz pomoć oštrog noža, a jagode (150 g) isecite na sitne komadiće.

2. U činiji umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete belu smesu. U tankom mlazu i pri neprestanom mućenju dodajte čokoladu.

3. Brašno zajedno sa raškom za pecivo prosejte direktno u činiju i mešajte malo dok ne dobijete homogenu mmesu od čokolade.

4. Na kraju dodajte vanilin šećer, orahe i jagode i nekoliko puta promešajte kašikom.

5. Smesu sipajte u tepsiju premazanu maslacem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni (sa ventilatorom) - 30 minuta.

6. Brauni isecite na kocke i poslužite ok je topao, ukrašen sa jagodama i garniran sa sladoledom po vašem izboru. Kontrast toplo - hladno daje jedinstveni šmek ovom desertu!

Savet: Ako ne možete odmah da poslužite i brauni se ohladio, stavite ga u mikrotalasnu da se zagreje. Posle promenite tanjir, jer će biti vruć, pa kada stavite sladoled, otopiće se pre vremena.

Uživajte u čokoladnim trenucima sa ovim neverovatnim desertom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: