Beli sos sa pavlakom

VecaVeca
Kuvar
336
9
1k
24
4
03/12/2019
"Idealna završnica za sva pečena i pržena mesa "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 057
  • Pregledi tokom meseca926
  • Pregledi tokom sedmice39
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 50 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • mleko - 300 ml
  • brašno - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • univerzalni začin - po ukusu
  • beli luk u granulama - 1/2 kašičice
  • sirće - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom maslacu propržiti brašno, neprekidno nešajući.

Dodati mleko, pavlaku za kuvanje i ukrčkati na tihoj vatri stalno mešajući ručnom žicom za mućenje. Kada se ukuva i dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa vatre, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin).

Umešati beli luk u granulama, zakiseliti po ukusu i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Usuti u odgovarajuću posudu, posuti univerzalnim začinom i poslužiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar