Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Zalogaji»Pileće belo meso na prezlama i parmezanu sa sosom od belog luka

Pileće belo meso na prezlama i parmezanu sa sosom od belog luka

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Pileće belo meso na prezlama i parmezanu sa sosom od belog luka
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 5
15/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Fantastično ukusni pileći filei sa hrskavom koricom od pohovanja i sosom, koji će vas naterati da zaboravite na manire i da jedete dok ne puknete"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 200 g
  • biber - prstohvat
  • za pohovanje
  • brašno - 1 kašika
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 3 - 4 kašika
  • parmezan - 1 kašičica (sitno narendan)
  • ulje - 200 g za prženje
  • soja sos - za začin
  • za sos od belog luka
  • majonez - 1 kašika
  • kiselo mleko - 2 - 3 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • mirođija - nekoliko stabljika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće belo meso nasecite na trake debljine 2-3 cm. Dužina traka nije bitna. Meso začinite sa malo bibera i prstohvatom univerzalnog začina, po želji.

Trake od pilećeg belog mesa lagano uvaljajte u brašno, potopite ih u umućena jaja i nakon toga u prezle, u koje ste dodali jednu kašičicu sitno narendanog parmezana. Pritisnite prstima da se prezle dobro zalepe na meso.

Ugrejte masnoću u tiganju i poređajte jedan po jedan file da se prže na umerenoj temperaturi. Okrenite ih sa svih strana da se isprže do prijatne zlatne boje.

Izvadite gotove filee na kuhinjski ubrus, kako bi upio višak masnoće, pa ih zatim poprskajte sa malo soja sosa da ih dodatno začinite.

Promešajte majonez, kiselo mleko, izgnječeni beli luk, sitno seckanu mirošiju i so i dobro promešajte - dobili ste sos od belog luka. Sipajte sos u sosijeru ili malu posudu.

Poslužite pohovane pileće filee sa sosom od belog luka i kriškom limuna po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: