Način pripreme
Pileće belo meso nasecite na trake debljine 2-3 cm. Dužina traka nije bitna. Meso začinite sa malo bibera i prstohvatom univerzalnog začina, po želji.
Trake od pilećeg belog mesa lagano uvaljajte u brašno, potopite ih u umućena jaja i nakon toga u prezle, u koje ste dodali jednu kašičicu sitno narendanog parmezana. Pritisnite prstima da se prezle dobro zalepe na meso.
Ugrejte masnoću u tiganju i poređajte jedan po jedan file da se prže na umerenoj temperaturi. Okrenite ih sa svih strana da se isprže do prijatne zlatne boje.
Izvadite gotove filee na kuhinjski ubrus, kako bi upio višak masnoće, pa ih zatim poprskajte sa malo soja sosa da ih dodatno začinite.
Promešajte majonez, kiselo mleko, izgnječeni beli luk, sitno seckanu mirošiju i so i dobro promešajte - dobili ste sos od belog luka. Sipajte sos u sosijeru ili malu posudu.
Poslužite pohovane pileće filee sa sosom od belog luka i kriškom limuna po želji.