Način pripreme
Razvijte teso i mokrim nožem ga podelite na dugačke trake širine otprilike 2-3 cm.
Svaku traku namažite ljutenicom, odozgo stavite trakice od slanine i tanko naseckane kisele krastavčiće.
Testo uvijajte prema vašim ličnim preferencijama - ukoliko želite da se dobiju lepe ruže, svaku trakicu testa uvijte u rolat i zabodite drvenom čačkalicom.
Ukoliko želite da ih oblikujete kao srca, počnite da uvijate trakice testa u isto vreme sa oba kraja dok ne stignete do sredine. Tako ćete dobiti savršena srca.
Peciva od lisnatog testa prebacite u tepsiju podmazanu sa malo ulja i obloženu papirom za pečenje i na kraju pospite sitno izrendanim kačkavaljem.
Od ostalih kriški slanine koja mi je ostala, oblikovala sam male ružice za dekoraciju, tako što sam ih uvila u rolnicu i zabola čačkalicu za zube.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.
Poslužite za romantičan doručak, ukrašene listićima žalfije i uz mnogo raspoloženja!
Ukoliko volite ljuto, možete poslužiti i sa čili sosom.
Pecivo od lisnatog testa za Dan zaljubljenih je gotovo.