Slano pecivo od lisnatog testa sa susamom

Slano pecivo od lisnatog testa sa susamom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Slano pecivo od lisnatog testa sa susamom
Fotografije: Anabel
1 / 2
05/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
"Vazdušasto slano pecivo od lisnatog testa, posuto susamom za dodatnu raskoš"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ohlađeno lisnato testo se razvuče na kuhinjsku radnu površinu ili sto. Odozgo se ravnomerno rasporedi namrvljeni sir.

List lisnatog testa se presavija na pola i oklagijom se prelazi blago preko njega, tako da sir potone u testo.

Žumance jednog jajeta se muti zajedno sa kašikom svežeg mleka i njime se maže ceo list. Na kraju, za završetak vazdušasto slano pecivo se posipa susamom.

Pomoću oštrog noža (nož za picu ili reckavi) iseku se kose lente.

Oformljeno slano pecivo od lisnatog testa se poređa u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče.

Slano pecivo od lisnatog testa sa susamom je gotovo za oko 20 minuta ili kada se naduje i dobije ružičastu preplanulost.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: