Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja od peljmena za Dan zaljubljenih

Lazanja od peljmena za Dan zaljubljenih

ZoriZori
Guru
7292365k213
Lazanja od peljmena za Dan zaljubljenih
Fotografije: Zori
1 / 8
24/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ljubav i italijanska kuhijnja - ne postoji savršeniji spoj od ovog"

Potrebni sastojci

  • peljmeni - 1 kg zamrznuti (sa mlevenim mesom od svinjetine i govedine, beli luk)
  • paradajz - 1 litar, mleveni iz konzerve
  • bosiljak - 1 prstohvat
  • ruzmarin - 1 prstohvat
  • origano - 1 prstohvat
  • so
  • biber
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • ulje - 4 supene kašike
  • topljeni sir - 200 g, listići /ili čedar/
* merne jedinice

Način pripreme

Ideja za lazanju od peljmena baš za Dan zaljubljenih mi je pala na pamet baš zbog oblika peljmena - liče na male ruže i zamislila sam jelo, pripremljeno od mnogo ukusnih punjenih ružica - buket ukusa i mirisa. Dobijamo veoma prijatno iznenađenje.

A evo kako radimo. U vrelu posoljenu vodu u koju smo dodali 1 supenu kašiku ulja, kuvamo peljmene oko 8-10 minuta.

Izvadimo ih u đevđir i prebacujemo u prethodno uljem namazan pleh. Poravnamo ih kašikom i uključujemo rernu na 200 stepeni da se ugreje.

Za to vreme pomešamo konzervu paradajza (oljuštenih i izrendanih) sa začinima - origano, bosiljak, ruzmatin, biber i so, ako paradajz nije dovoljno slan. Dodajemo izgnječen beli luk i kukuruzni skrob pomešan sa malo vode, zajedno sa alevom paprikom.

Promešamo lepo smesu i kašikom pokrivamo peljmene. Ako smesu ne pokrijemo potpuno peljmenima, možemo dodati 1 šolju vode ili bujon od povrća.

Pečemo na srednjoj rešetci sa uključenim ventilatorom oko 20 minuta dok se sos ne zgusne, nakon toga vadimo pleh i pokrivamo listićima topljenog sira ili čedar sirom. Vraćamo u rernu na kratko, samo da se rastopi i da se sir zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: