Način pripreme
Lisnato testo se iseče na kvadratiće sa starnicom od otprilike 3 centimetra. Testo može da se iseče i na kolutove pomoću čaše ili kako izaberete.
U kaserolu se sipa više ulja tako da se lisnato testo prži bez dodirivanja dna. Stavlja se na ringlu i ostavlja se da se dobro zagreje. Komadići lisnatog testa se prže, tako što se okreću sa obe strane.
Kada su gotovi, ređaju se na kuhinjski papir i posipaju se smeđim šećerom. Ostavljaju se da se ohlade. Napravila sam prženo pecivo od lisnatog testa sa nadevom za doručak, zato testo može da se spremi i uveče.
Priprema se punjenje - krem od jaja. U veliku posudu se sipa 100 mililitara svežeg mleka. Preostalo mleko se sipa u šerpicu sa premazom bez ogrebotina. Stavlja se ne na veoma jaku ringlu da se zagreje.
U posudu sa svežim mleko se dodaju jaja. Dodaje se šećer, brašno i vanila- Dobro se promeša. Kada se mleko zagreje, smesa se lagano dodaje, uz neprestano mešanje metalnom žicom za mućenje.
Krem se kuva dok se ne zgusti, uz neprestano mešanje. Ostavlja se da se lagano ohladi. Prženo pecivo od lisnatog testa se puni nadevom. Koristi se špric sa tankim i čvrstim dodatkom. Špric se puni kremom od jaja. Sa donje strane u sredini svakog peciva od lisnatog testa se seče mali krst.
Čak i da se formirao sloj za punjenje, blago se raseče sa svih strana nožem kroz otvor. Puni se nadevom, tako što se pažljivo raspoređuje u celu kiflicu.
Ponavlja se sa svim komadima. Ovo slatko prženo pecido od lisnatog testa sa punjenjem ne vole samo deca.