Način pripreme
Kačkavalj i sir se naseckaju na kockice, prilikom svakog sečenja nož se umoči u vodu kako se sir ne bi raspadao.
Tako se sir ne lepi za njega i ne postoji opasnost da će se slomiti. Stavlja se u frižider na još jednu noć.
U posudu se razbiju jaja i dobro se muti. U posebne tanjiriće se stavljaju brašno i prezle.
Svaka kockica se uvalja prvo u brašno, zatim u jaja, nakon toga ponovo u brašno, ponovo jaja i na kraju prezle. Komadi kačkavalja se umaču prvo u vodu kako bi se brašno zalepilo.
Stavljaju se na još nekoliko sati. Vade se neposredno pre prženja.
U dubokom tiganju se zagreva ulje i u njemu se prže pohovani kačkavalj i pohovani sir dok se ne dobije zlatkasta korica.
Grožđe se deli na zrna. Uzima se čačkalica za zube, zrno grožđa se stavlja na nju, nakon čega se čačkalica za zube ubada u kockicu kačkavalja i sira.
Kačkavalj i sir se ocede od viška masnoće na salveti ili papirnom ubrusu.
Možete ih poslužiti i na tacni, ali ja više volim na dasci obloženo listom zelene salate.
Ovi zalogaji od pohovanog kačkavalja i sira su savreni uz svaku vrstu pića.
Neka vam je slatko!
Ako ćete praviti pohovani kačkavalj za vaše goste, probajte i naše pohovane pileće zalogaje.