Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Namaz»Pomazanka (slani krem)

Pomazanka (slani krem)

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
254571k96
Pomazanka (slani krem)
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
12/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
3
"Ako ćete da pravite našu omiljenu tortu od palačinki, trebalo bi da znate i kako da napravite pomazanku ili slani krem za nju, zar ne"

Potrebni sastojci

  • sitni sir - 200 g, od kačkavalja
  • kajmak - 50 ml od domaćeg svežeg mleka
  • kiselo mleko - 2 kašike, gusto
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • biber - prstohvat
  • himalajska so - po ukusu, (sveže mlevena)
  • origano - prstohvat, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pomazanka - tako Česi zovu ovaj ukusni slani krem. Ima mnogo varijanti, različitog ukusa u zavisnosti od proizvoda od kojih se priprema. Uz namaz se jedu tost, sveže povrće, kuvana jaja.

U nutribullet prvo stavite sitni sir, čen belog luka, malo sveže mlevene himalajske soli i maslinovo ulje. Blendirajte nekoliko sekundi.

Dodajte malo gustog kiselog mleka i domaćeg kajmaka od svežeg mleka - ako nemate, lako možete koristiti životinjsku pavlaku za kuvanje.

Za ukus stavite prstohvat bibera i origana.

Blendirajte do glatkog i finog krema.

Ostavite u frižideru dok ne budete spremni za serviranje.

Uz pomoć kesice možete napraviti ukrasne ruže ili napuniti kuvana jaja ili korpe od paradajza.

Krem pomazanka je idealna opcija za filovanje slane torte od palačinki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: