Način pripreme
U zagrejano mleko stavljate kvasac, šećer i nekoliko kašika brašna i sačekate da se kvasac aktivira i da dobro naraste. Na taj način garantujete da je kvasac dobar i da ćete dobiti testo.
U duboku posudu sipate brašno, so, ulje i umućeno jaje, dodajete i spreman kvasac i zamesite meko, nelepljivo testo. Sačekate 15 minut da testo odstoji, nakon čega ga podelite na 12 jednakih delova.
Ja sam ga napravila u dugačak fitilj i prethodno sam beležila nožem, da mi budu jednaki. Razvijete ih kao pravougaonik dok u gornji deo stavite sir, a donji deo isečete na lente po dužini. Počnete da ih uvijate od strane sira u pravcu lenti.
Dobijeni rolat uvijate u puža i stavljate u kalupe za mafine koje ste prethodno namazali. Tako nastavite sa svih 12 komada. Ostavite da narastu 20 minuta, nakon čega mažete žumancem i posipate susamom ili makom. Peku se na 200 stepeni.
Nek vam je slatko!
Komentari