Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Prolećni kolač sa rikotom i svežim voćem

Prolećni kolač sa rikotom i svežim voćem

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2343k268
Prolećni kolač sa rikotom i svežim voćem
Fotografije: marcheva14
1 / 3
15/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Što više svežeg voća stavite u vaš prolećni kolač sa rikotom i svežim voćem, to će biti ukusniji"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada, M
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 170 g, kristal
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • sveže mleko - 150 ml, na sobnoj temepraturi
  • maslinovo ulje - 100 ml, ekstra devičansko
  • ulje - 30 ml, suncokretovo
  • brašno - 260 g, univerzačno
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, ravba
  • NADEV
  • rikota - 350 g
  • šećer - 2 supene kašike, kristal
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • jaja - 1 komad, M
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • voće - 350 g, miks svežeg i zamrznutog
  • jagode
  • trešnje
* merne jedinice

Način pripreme

Ako se koristi zamrznuto voće, dobro bi bilo da se unapred izvadi na 20 minuta na sobnoj temperaturi, malo da se otpusti, ali nei da se u potpunosti odmrzne.

U posudi se metalnom žicom za mućenje muti rikota sa šećerom, skrobom, vanilinim šećerom i jajetom. Ostavlja se sa strane do njenog korišćenja.

U posudi se mute 2 jaja i šećer, so i vanilin šećer dok jaja ne pobele i dok ne udvostruče svoju zapreminu, ali nije neophodno da mogu pomoću smese da se crtaju slova.

U mlazu se dodaju pomešano maslinovo ulje i ulje, muti se na niskom stepenu.

U tri porcije se dodaje brašno sa praškom za pecvio, tako što se naizmenično slaže sa svežim mlekom i završava se brašnom. Sve se muti dok se ne dobije glatka smesa na niskom stepenu miksera.

Gotova smesa za kolač se sipa u tepsiju za pečenje 35/25 cm pokrivenu papirom za pečenje i podmazanu maslacem. Zagladi se.

Na stavljeno testo se razbaca voće.

Između njega, može i na voće, da se sipa supena kašika smese sa rikotom.

Veoma pažljivo i lagano, bez stizanaj do dna tepsije, dugačkim drvenim štapićem se meša u laganim krugovima kako bi voćni kolač bio raskošan.

Prolećni kolač sa rikotom i svežim voćem se peče u zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 170 stepeni otprilike 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: