Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Kremasta krostata sa svežim voćem

Kremasta krostata sa svežim voćem

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Kremasta krostata sa svežim voćem
Fotografije: marcheva14
1 / 6
24/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Danas je desert izuzetan, hvala na pažnji"

Potrebni sastojci

  • osnova
  • brašno - 200 g
  • maslac - 80 g na sobnoj temperaturi
  • žumanca - 1 komad
  • šećer - 100 g
  • kora od limuna - rendana
  • krem
  • maskarpone - 250 g
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • kondenzovano mleko - 100 g, zaslađeno
  • dekoracija
  • šumsko voće - 150 g, sveže sitno
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 175 stepeni

Tart kalup 35/11 cm sa dnom koje se skida.

Brašno, mrkani maslac, žumance, šećr i rendanu koru od limuna gnječimo dlanovima dok ne dobijemo fine mrvice.

Smesu sipajte u tart kalip, osnova ne treba da se pritiska mnogo nego da ostane rovita, osnovno je da se oblikuju ivice po rebrima kalupa.

Stavite u rernu na 175 stepeni, ne više od 12 do 15 minuta.

Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.

U posudi pomešajte maskarpone, šećer u prahu (u receptu je mnogo više, ali sam ja drastično smanjila, zato što je kondenzovano mleko zaslađeneo) mešamo spatulom.

Dodajte konfenzovano mleko i lepo mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Nakon što se potpuno ohladi kora za krostatu, sipajte krem sa maskarponeom, rasporedite, poravnajte. Pošto je osnova rovita, nije dobro zalepljena malo se teže raspoređuje krem, ali sa odgovarajućim servisnim nožem i strpljenjem je uspešno.

Odozgo krostatu sa kremom i voćem posipte svežim šumskim voćem i sa malo listova sveže mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: