Voćna sladoled torta

VecaVeca
Šef kuhinje
7404342k38110
Voćna sladoled torta
Fotografije: Veca
1 / 3
10/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Vi odlučujete o ukusu sladoleda, kao i o voću. Bitno je da voće bude smrznuto. Osvežite se ovom veoma ukusnom poslasticom."

Potrebni sastojci

  • mleko - 350 ml
  • mlevena plazma - 100 g
  • šumsko voće - 150 g
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • šlag krem - 1 kom., sa ukusom vanile
  • sladoled u prahu - 2 kesice, sa ukusom čokolade
* merne jedinice

Način pripreme

Šlag krem usuti u dublju posudu, dodati hladno mleko, šećer u prahu i dobro umutiti mikserom.

Zatim dodati mlevenu plazmu i izmešati varjačom.

Na kraju dodati smrznuto voće i izmešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Sladoled umutiti po uputstvu sa ambalaže.

Kalup za hleb obložiti streč folijom i rasporediti deo smese u kojoj je voće.

Preko naneti pripremljeni sladoled i poravnati.

Pripremljenu voćnu tortu ostaviti par sati da odstoji u zamrzivaču, odnosno dok se ne stegne.

Kalup sa tortom izvaditi iz zamrzivača te tortu izručiti na tacnu i ukloniti foliju kojom je kalup bio obložen.

Voćnu sladoled tortu seći na šnite, servirati i poslužiti.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: