Sladoled torta

VecaVecaPočetnik112418
05/08/2019
"Volite tortu, volite sladoled. Uz ovaj recept ne morate da birate koji ćete desert pojesti!"
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano98
  • Pregledi tokom meseca97
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 500 ml
  • jaja - 3 kom.
  • šećer - 3 kašike
  • mlevena plazma - 100 g
  • čokolada za kuvanje - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutiti žumanca sa šećerom. Posebno, mikserom umutiti belanca u čvrst šam, dodati u smesu od žumanaca i šećera i lagano izmešati, kako bi se svi sastojci sjedinili.

U odgovarajućoj posudi umutiti slatku pavlaku. Kada dobije potrebnu čvrstinu, isključiti mikser i dodati prethodno umućenu smesu. Sve dobro umutiti mikserom.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela - u jedan deo dodati mlevenu plazmu, a u drugi deo umešati otopljenu čokoladu za kuvanje. Kalup obložiti alu-folijom, uliti smesu sa plazmom, ravnomerno je rasporediti po plehu. Preko naneti smesu sa čokoladom, poravnati i ostaviti u zamrzivač na par sati (dok se ne stegne).

Tortu izručiti na tacnu, tako da deo sa plazmom bude gore. Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Savet: Tortu služiti ledenu i sve vreme je držati u zamrzivaču. Koristite sveža jaja, dobro ih umutite i ne brinite što jaja nisu termički obrađena. Pogotovu što je torta zaleđena. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar