Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Jednostavna jagnjeća sarma od iznurica sa prelivom

Jednostavna jagnjeća sarma od iznurica sa prelivom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Jednostavna jagnjeća sarma od iznurica sa prelivom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukoliko i vi volite jednostavne recepte, ova ideja za jednostavnu sarmu od jagnjećih iznutrica sa prelivom je upravo za vas!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g, komplet
  • so
  • pirinač - 1 šolja
  • divlja nana
  • crni biber
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena
  • mladi luk - 1 vezica
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 2 - 3 čena
  • maslac - 1 supena kašika
  • Preliv
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice se operu i skuvaju. Sitno se iseckaju.

Mladi luk se takođe očisti i nasecka.

Beli luk se pasira i dodaje u tepsiju kod ostalih sastojaka.

Sledi pirinač, dobro opran, začini, so, maslac istopljen sa uljem, sve se dobro izmeša i zaliva se bujonom od kuvanog pakovanja, jedna čaša plus još dve čaše vode.

Peče se u umerenoj rerni dok ne bude gotovo.

Zalivamo umućenim kiselim mlekom i jajima sa malo soli. Sarmu od iznutrica pečemo samo odozgo do željene boje.

Ukusno!

Ukoliko i vi volite jednostavne recepte, ova ideja za jednostavnu sarmu od jagnjećih iznutrica sa prelivom je upravo za vas!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: